Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.01.2010. ЛЬВІВ. Архієпископ Августин відвідав виправну колонію

Архієпископ Львівський і Галицький Августин, Повноважний представник Української Православної Церкви у Верховній Раді України, Голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії з Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України відвідав виправну колонію у місті Сокалі Львівської області, яка розташована на території та у примішеннях колишнього католицького монастиря на березі ріки Західний Буг. Старовинні фортечні стіни за свого віку чули тихі молитовні зітхання ченців, покаянні сповіді прочан з навколиніх міст та сіл, пережили кілька воєн… Понад п’ятдесят останніх років тут знаходиться виправна колонія максимального рівня безпеки (інформація для необізнаних: сектор довічного утримання злочинців, сектор утримання в камерах та відділення соціально-психологічної служби для загальної маси засуджених).
Перед входом в установу Владику зустріли в.о. начальника ВК-47 майор внутрішньої служби Макара Ігор Ярославович та його заступник з соціально-виховної та психологічної роботи майор Бачинський Петро Петрович.
Настоятелем тюремної церкви на честь ікони Божої Матері «Нечаянна Радість», є священик Георгій Якубівський, який напередодні прийняв сповідь ув’язнених.
Божественну Літургію очолював владика Августин у співслужінні духовенства Львівської єпархії: ієрея Георгія Якубівського та настоятеля храму Покрови Божої Матері у місті Червонограді ієрея Ігоря Деркача. Особливо урочистого настрою додавав спів архієрейських хористів, яким супроводжувалась літургія. Понад п’ять десятиліть склепіння старовинного монастиря не чули нічого подібного!
За богослужінням молились начальник управління Державного Департаменту з питань виконання покарань у Львівській області генерал-майор внутрішньої служби Дзюдзь Михайло Семенович та в.о. заступника з соціально-виховної та психологічної роботи капітан внутрішньої служби Слопак Іван Богданович.