Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.01.2010. КИЇВ. У Національній Опері відбулася Митрополича ялинка

7 січня, у день Різдва Христового, у Національній опері України імені Тараса Шевченка під патронатом Блаженнішого Митрополита Володимира відбулася традиційна святкова ялинка «Різдвяний Вертеп — 2010». Як і минулі 7 років, організатором заходу виступив Синодальний відділ УПЦ у справах молоді за фінансової підтримки народного депутата України Андрія Деркача.
На святі також були присутні голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, єпископ Макарівський Іларій, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископ Васильківський Пантелеімон.
Більше тисячі дітей із обласних притулків, багатодітних сімей, дитбудинків сімейного типа та малозабезпечених родин змогли побувати на справжньому святі, здобути заряд веселого настрою. Зокрема, перед початком вистави у вестебюлі Національної опери, діти отримали з рук Блаженнішого Митрополита Володимира плитки шоколаду, що були спеціально виготовлені до свята на замовлення Київської Митрополії. Цього разу свято відвідало чимало дітей київського духовенства та учнів недільних шкіл столиці.
Урочистий захід, своєю промовою, відкрив Предстоятель Української Православної Церкви, в якій, зокрема, привітав присутніх із різдвяними і новорічними святами та побажав діткам Божого покрову та щасливого й радісного майбутнього. Також до присутніх звернулися радник Президента України Юрій Богуцький та народний депутат Микола Азаров, які передали вітання з нагоди сьогоднішнього свята відповідно від Віктора Ющенка та Віктора Януковича.
Перед початком вистави, у холі Національної опери, Митрополит Володимир благословив дітей іконочками Різдва Христового та пригостив солодощами.
Протягом свята гості також почули різдвяні колядки у виконанні відомих артистів і хорових колективів України, та отримали солодкі подарунки від Синодального відділу УПЦ у справах молоді.