Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.01.2010. ВІННИЦЯ. В усіх храмах єпархії відбулися новорічні богослужіння

За благословенням архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона в усіх храмах єпархії вже вдруге за час перебування владики на Вінницькій кафедрі, в новорічну ніч служилися молебні та читалися акафісти Спасителю. В деяких храмах священики звершували Божественну літургію. Владика Симеон звершив у новорічну ніч Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці.
«Оскільки у повсякденному житті ми керуємось григоріанським календарем, тобто відраховуємо початок року за новим стилем – зауважив владика, звертаючись до парафіян, — ми просимо сьогодні у Бога,щоби Він благословив прийдешнє літо Своєї благості і дякуємо за Його милості, явлені у році минулому». Архієрей підкреслив, що християни повинні розпочинати новий рік не звоном келихів з шампанським, а молитвою і проханням для себе і для своїх ближніх всіляких благ від Бога, єдиного, Хто може їх подати. Владика Симеон нагадав віруючим слова Святителя Фефана Затворника, котрий у одній зі свох проповідей говорив, що бажаючи один одному «нового року і нового щастя» ми насправді це щастя самі дати не можемо. Його подає лише Господь. Тому без молитви до Нього, як каже святитель Феофан, всі наші «многоліття» перетворюються на «пустоліття».
Архієпископ Симеон закликав свою паству проводити наступний рік в молитві до Бога і в житті разом з Богом. «Ми звершили у новорічну ніч найбільше Таїнство, яке подарував Христос Своїй Церкві, Таїнство Євхаристії» — сказав владика. Нехай же Господь благословить всіх, хто причастився цієї ночі Його Пречистих Тіла і Крові, всіх хто стояв у храмі і молився, а через них пошле благословення на наступний рік для наших ближніх, які через нерадіння чи через неміч не могли бути присутніми у храмі. «Нехай за ваш молитовний труд Бог благословить увесь наш народ і нашу країну, нехай подасть усім українцям і усім людям багатство Своїх щедрот, духовних і земних» — побажав владика Симеон у новорічну ніч.
Прес-служба Вінницької єпархії.