Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.01.2010. ЛУЦЬК. Місіонерський гурток відвідав виправну колонію

Студенти місіонерського відділу Волинської Духовної семінарії з проповіддю Слова Божого відвідали виправну колонію №84 смт. Цумань, що у Волинській області. Студенти семінарії, на чолі з головою місіонерського відділу протоієреєм Сергієм Ющиком, прийшли до людей, які перебувають у цьому місці позбавлення волі з метою пробудження в них відчуття любові до Бога, ближніх та самих себе.
Студентські проповіді містили в собі високий морально-повчальний зміст, адже семінаристи оповідали в’язням про життя Святої Церкви, про подвиги святих мучеників та угодників Божих, на яких, власне, і був поставлений акцент у проповідях.
Так склалось тому, що мученики були та є безперечним авторитетом для усіх православних християн, як ті, хто не шкодуючи свого життя, прославляли єдиного та істинного Бога, проявляючи тим самим терпіння та любов.
Також, у виступі студентів приймав участь і хоровий колектив місіонерського гуртка, а на останок отець Сергій привітав ув’язнених зі святом Святого Миколая та з наступаючими Різдвом Христовим та Новим Роком.
В’язні колонії, в свою чергу, подякували студентам ВДС за цікаві проповіді та гарний спів і подарували на семінарію в ручну вирізьблене розп’яття Господа нашого Ісуса Христа, яке тепер прикрашатиме стіни семінарського храму.
Варто зауважити, що свого часу ув’язнені разом зі священиками, що духовно опікуються в’язницею запропонували керівництву тюрми побудувати на її території храм, на що останні з радістю відгукнулись. Тепер же, на території в’язниці стоїть храм на честь Святителя Миколая, а ікони, Царські врата та інше церковне начиння у ньому вироблене руками тих самих в’язнів.
За матеріалами сайту ВДС