Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.01.2010. ПОЧАЇВ. У новорічну ніч архієреї молилися в Почаївській Лаврі

31 грудня 2009 року, волинські паломники на чолі з керуючим Волинською єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом відбули до Свято-Успенської Почаївської Лаври, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди дня пам’яті (святкується 1 січня) преподобного Амфілохія Почаївського.
Урочистості в Лаврі очолив митрополит Ніфонт. За всенічною владиці співслужили митрополит Миколаївський і Вознесенський Питирим, архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, архієпископ Тернопільський і Кременецький Сергій, єпископ на покої Мефодій, архієпископ Почаївський Володимир, вікарій Київської Митрополії, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври, єпископ Шепетівський та Славутський Володимир, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон. Під час всенічної був прочитаний акафіст преподобному Амфілохію.
Наступного дня, у п’ятницю, 1 січня, була відслужена Божественна Літургія, перед якою архієреї приклались до мощей преподобного. Владиці Ніфонту співслужили ті самі архієрея, окрім владики Сергія, котрий служив Літургію вночі в семінарському храмі з нагоди престольного свята, та сонм священнослужителів.
Митрополит Ніфонт виголосив проповідь, в якій розповів про життя преподобного, його подвиги та чудеса, які і нині відбуваються біля раки з його мощами.
Після Літургії був відслужений молебень преподобному Амфілохію. На закінчення урочистостей архієпископ Володимир привітав усіх присутніх зі святом і подякував всім за щиру молитву.