Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.01.2010. КИЇВ. Вийшов збірник проповідей Блаженнішого Митрополита Володимира «Дивен Бог у святих своїх»

До книги «Дивен Бог у святих своїх» увійшли проповіді Блаженнішого Митрополита Володимира, виголошені ним під час богослужінь у дні пам’яті найбільш шанованих в нашій Церкві угодників Божих.
Збірка стане корисною не тільки для священнослужителів, як приклад складання проповідей, але й для мирян, як шанують наших святих заступників і покровителів, так і бажають дізнатися, яку роль в історії Церкви вони відігравали.
Проповіді Блаженнішого Владики, подані у книзі, це не просто короткий переказ житій, а, що головне, їхній аналіз і спроба закликати сучасних віруючих завжди мати перед собою приклад благочестивого життя.
Пропонуємо вашій увазі коротеньку передмову Блаженнішого Митрополита Володимира до книги «Дивен Бог у святих своїх» (мовою оригіналу):
«Святые были во все времена. Много их, как тайных, так и явных, и сегодня среди нас. Их молитвами и заступничеством перед Богом держится мир. Вспомним разговор праотца Авраама с Богом около дубравы Мамре. Именно наличие праведников, хотя бы немногих, могло бы стать залогом безопасности и спасения для нечестивых городов Содома и Гоморры, ибо ради них Господь был готов сберечь жизнь грешникам. Святые являются образцом для исправления жизни тех, кто оступился, они являются совестью общества, прислушавшись к которой, каждый может стать на правильный путь».
† Владимир,
Митрополит Киевский и всея Украины,
Предстоятель Украинской Православной Церкви