Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.12.2009. КИЕВ. Блаженнейший Митрополит Владимир поздравил Святейшего Патриарха Илию с годовщиной интронизации

Його Святості і Блаженству
Святійшому і Блаженнішому Іллі II,
Католикосу-Патріарху всієї Грузії
Архієпископу Мцхетскому і Тбіліському
Ваша Святосте і Блаженство!
Від імені Православної Церкви України й себе особисто висловлюю Вам щирі привітання в зв’язку зі святкуванням 32-ліття Вашої Патріаршої Інтронізації.
Від юності полюбивши Христа й цілком присвятивши себе служінню Його Святій Церкві в чернечому чині, Ви незабаром були поставлені на свічник єпископського служіння, щоб, згідно зі словом святого апостола Павла, творити Тіло Христове (Єф. 4, 12) – Церкву Божу. Сьогодні, молитовно спів-радіючи Вашій урочистості, ми бачимо, що Ваше багаторічне Патріарше служіння воістину багатоплідне.
Господу було угодно, щоб Ви прийняли жезл пастирського піклування про боголюб’язний християнський народ Грузії. Час Вашого першосвятительства ознаменований відродженням Православ’я в Іверії. Шукаючи миру на землі, Ви проповідували Слово Боже з миром Христовим у серці. Як щирий християнин, послідуючи Заповіді Христа «Блаженні миротворці, тому що вони будуть наречені синами Божими» (Мф. 5, 9), не раз примиряли ворогуючі сторони, призиваючи до братньої любові й викорінювання всілякої ненависті.
Від душі бажаю, щоб Ваше служіння й надалі було таким же успішним, яким воно було всі ці роки. Пастиреначальник Христос нехай благословить Вашу працю на благо Церкви Христової, нехай подасть Вам радість, мир, та зміцнить Ваші духовні й тілесні сили на многая і благая літа.
З братньою любов’ю во Христі,
† Володимир
Митрополит Київський і всієї України
Предстоятель Української Православної Церкви