Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.12.2009. ЛЬВІВ. Архієпископ Августин під час відвідування шахти відслужив молебен

Напередодні дня пам’яті святої великомучениці Варвари, яка вважається покровителькою шахтарів, архієпископ Львівський і Галицький Августин відвідав шахту «Надія» у місті Соснівці, Сокальського району. Цього ж дня на шахті побував також Виконавчий директор Західного Регіонального Біблійного Товариства України В.Войтович. Гостей прийняв директор шахти М.Криштопа.
Владика Августин у присутності директора та інженерного складу і шахтарів звершив молебень. Богослужіння супроводжували співом хористки свято-Успенської церкви у м. Великі Мости та півчі архієрейського хору, які прибули з владикою зі Львова.
Архієпископ Августин звернувся до присутніх з архіпастирським словом та благословив їх.
Владика вручив подарунок для шахти – образ святої великомучениці Варвари з часточкою мощей, який перебуватиме у святому куточку у приміщенні адміністративного корпусу. А також подарував ще одну ікону святої Варвари особисто директору.
Директор шахти «Надія» М.Криштопа вручив владиці нагороду – відзнаку Міністерства Вугільної Промисловості України «Шахтарська слава» І-го ступеня і подарунок від шахтарів – пам’ятну статуетку “15 років Дню шахтаря».
По закінченні зустрічі, шахтарі отримали ще один подарунок від Біблійного товариства: пан В.Войтович вручив шахтарям примірники «Нового Заповіту».
Такі відвідини вже стали традиційними. Наприклад минулого року архієпископ Августин разом із директором шахти п. Криштопою М. та іншими спеціалістами навіть спускався у забій на глибину 500 метрів, де ознайомився з умовами роботи шахтарів і спробував самостійно видобути вугілля.