Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.12.2009. ВІННИЦЯ. На честь 90-річчя від дня смерті першого міського архітектора Г. Артинова, у храмі, побудованому за його проектом, була відслужена панахида

22 грудня у Свято-Воскресенському храмі була відслужена панахида за Григорієм Григоровичем Артиновим — першим міським архітектором, на згадку про 90-у річницю від дня його смерті. Воскресенский храм, у якому відбулося заупокійне богослужіння, входить до числа міських споруд, побудованих за проектом Г. Артинова.
Панахиду відправив настоятель Воскресенського храму протоієрей Василій Рішко. На богослужінні були присутні головний архітектор області Сергій Царенко, а також учасники наукової конференції, присвяченої пам’яті Г. Артинова, що у цей же день проходила в обласній науковій бібліотеці імені Тімірязєва.
Звертаючись до присутніх у храмі, отець Василь Рішко подякував їм за за добру молитовну пам’ять про Григорія Артинова й відзначив, що молитва є найбільшим дарунком душі в день його смерті. «Тим більше, що молитва несеться в небо із храму, побудованого, завдяки творчому дару й праці Григорія Артинова — відзначив священик.
Прес-служба Вінницької єпархії