Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.12.2009. СУМЫ. Управляющий епархией обратился к министру внутренних дел с просьбой взять под личный контроль процесс поиска похищенной Корсунской иконы Божией Матери

МІНІСТРУ ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
ЛУЦЕНКУ Ю.В.
Шановний Юріє Віталійовичу!
Дозвольте привітати Вас із професійним святом – Днем міліції України. Нехай побажання благодатної допомоги Божої Вам і Вашим співробітникам стануть свідченням моєї поваги.
У ніч з 23 на 24 березня 2009 року в Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Суми було скоєно злочин – невідомі особи вкрали чудотворний образ Корсунської (Шпилівської) ікони Божої Матері. Оскільки ця ікона вважається Небесною Покровителькою Сумщини, подія отримала широкий негативний резонанс в місті та області.
Із самого початку я, як Керуючий Сумською єпархією, звернувся до правоохоронних органів із проханням вжити зусиль для пошуку та повернення вкраденої Святині. Як наслідок мого рапорту на ім’я Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України стало клопотання Священного Синоду УПЦ (журнал № 4 засідання Священного Синоду УПЦ від 25 березня 2009 року) перед Вами як Міністром Внутрішніх Справ з проханням взяти під особистий контроль ведення цієї справи.
Повернення чудотворного образу є постійною темою запитань, які надходять від різних людей на моє ім’я. При цьому люди хочуть знати, що зроблено правоохоронцями для повернення ікони. На превеликий жаль, мені нічого відповісти з цього приводу. За минулі майже 9 місяців жоден посадовець із правоохоронних органів не зустрівся зі мною з цього питання. До суспільної напруженості теперішнього часу додається смуток від втраченої Святині. Час триває, а відчуття зневіри серед людей посилюється.
Зважаючи на зазначене, вважаю своїм обов’язком звернутися до Вас, шановний Юріє Віталійовичу, із проханням взяти під особистий контроль процес пошуку і повернення Святині Сумщини – чудотворного образу Корсунської (Шпилівської) ікони Божої Матері. Нехай Пресвята Богородиця благословить Ваші труди на многая і благая літа!
З глибокою повагою
+ЄВЛОГІЙ,
ЄПИСКОП
СУМСЬКИЙ І ОХТИРСЬКИЙ