Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.12.2009. ЛУЦЬК. Відбулись збори Маневицького благочиння

14 грудня у приміщенні Свято-Воскресенської церкви міста Маневичі під головуванням благочинного округи протоієрея Тарасія Огородника відбулися збори священиків Маневицького благочинного округу. Священики звітували про пастирську та фінансову діяльність на ввірених ним парафіях.
Маневицьке благочиння утворене у 2001 році і об’єднує 25 громад Волинської єпархії Української Православної Церкви. Богослужіння звершують у 24 храмах 18 кліриків. З них один диякон. Середній вік священнослужителів — 33роки. Це зумовлює активну пастирсько-місіонерську діяльність. Присутні поділилися набутим досвідом, розповіли про зроблене.
Розуміючи, наскільки важливо виховувати майбутнє покоління на засадах віри, священики активно займаються просвітницькою діяльністю з молодими парафіянами.
На території благочиння діє 16 недільних шкіл, де навчаються понад 300 дітей. Створено чотири молодіжних церковних хори. Ведеться робота по організації дозвілля учнів недільних шкіл. Були організовані паломницькі поїздки до Почаївської Лаври та до місцевих волинських святинь. Організовані піші ходи дітей до Чарторийського чоловічого монастиря.
У липні на озері Нобель проходив дитячий табір «Кирилиця», де відпочило 35
дітей.
У пасхальні дні проводилися уроки Закону Божого на природі. Дітям прищеплюється практичні навики милосердя. Із концертами відвідували лікарні. Не забувають своєю опікою священики і недужих. У маневицькій районній лікарні діє капличка на честь Андрія Первозванного. Клірики регулярно проводять там молебні за болящих.
Наявність на території благочиння виправної колонії внесло свої корективи у пастирську діяльність. Для духовної опіки засуджених створено тюремний храм на честь Анастасії Узорешительниці. Літургії, які проводяться там щомісяця, стають вагомою підтримкою для ув’язнених, що стали на шлях виправлення.
Були визначені нагальні проблеми у приходах. З сумом констатували про значне розповсюдження алкоголізму серед населення. Певну надію вселило повідомлення про створення у єпархії братства тверезості.
Зібрання обговорило проведення різдвяних свят, порядок організації вечорів колядок.
На закінчення духовенство привітало отця благочинного із високою церковною нагородою — орденом Почаївської ікони Божої Матері. В свою чергу протоієрей Тарасій Огородник подякував всім за увагу і побажав сили надалі трудитися на ниві Христовій.