Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.12.2009. ВІННИЦЯ. 2010 рік у єпархії оголошений роком Православної сім’ї

14 грудня архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон підписав циркулярне розпорядження, яким оголосив 2010 рік у єпархії роком Православної сім’ї. Цим розпорядженням архієрей закликав віруючих власним прикладом свідчити про важливість побудови сім’ї на християнських засадах і необхідність поширення у суспільстві християнського ставлення до шлюбу. Для цього необхідно зміцнювати власну сім’ю та відповідно виховувати своїх дітей.
Владика нагадав, що вже з молоком матері дитина отримує основи виховання, характеру і схильність до добра або до зла. Багато в чому це залежить від морального стану матері. Тому Церква, як відзначив архієпископ Симеон, завжди наголошує на тому, що під час кормління мати повинна утримуватися від гніву, дратівливості, суму та зневіри, від шкідливих звичок та інших гріховних пристрастей, які впливають на дитину. Церква також вчить, що чоловіки у рівній мірі з жінками відповідальні перед Богом за виховання дітей, адже виховання – це подвиг, який вони повинні робити спільно, тому що це дуже велика праця, яка не під силу одній людині.
Архіпастир закликав священиків єпархії до проповіді православного вчення про шлюб та шлюбні відносини, до роботи по відродженню престижу багатодітної сім’ї, до духовної праці з молодими людьми, які готуються до одруження, і оголосив 2010 рік у єпархії роком Православної сім’ї.
В зв’язку з прийнятим рішенням, архієрей дав розпорядження єпархіальним підрозділам по підготовці відповідних заходів в наступному році.
Прес –служба Вінницької єпархії