Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.12.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В місті вшанували ліквідаторів чорнобильської катастрофи

11 грудня, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків чорнобильської аварії, відбулося покладання вінків, квітів та запалених свічок до пам’ятного знака «Героям та жертвам Чорнобиля» на перехресті вулиць Кам’янецької та Прибузької.
За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, у заходах взяли участь секретар єпархії Прот. Олександр Дацюк та клірик кафедрального собору Прот. Петро Задвірний, які відслужили панахида по загиблим учасникам ліквідації наслідків аварії Чорнобильської АЕС, а також молебень о здравії за усіх чорнобильців.
„Нехай буде вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя заради майбутніх поколінь і загинув у нерівній боротьбі із полум’ям, а також від хвороб, які дістав ліквідуючи наслідки Чорнобильської аварії! Героїчний подвиг “чорнобильців” назавжди залишиться в душах і серцях усіх людей! – відмітив у свої промові Отець Олександр”. По завершенні промови, з благословення Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, Прот. Олександр за усердні труди на благо Церкви вручив Медалю Української Православної Церкви Прп. Антонія і Феодосія Голові Хмельницької обласної ГО «Всеукраїнської ГО «Союз Чорнобиль України» Володимиру Якимчуку.
У жалобних заходах приймали участь заступник міського голови Віктор Байди, представники організацій та гродаксоті обласного центру, ліквідатори.
14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, встановлений відповідно до Указу Президента України з метою гідного відзначення мужності, самовідданості та високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків цієї страшної катастрофи.
Саме 14 грудня 1986 року було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.