Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.12.2009. КИЇВ. Представник Української Православної Церкви взяв участь у засіданні Громадської ради

10 грудня, відбулося чергове засідання Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.
За благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира участь у заході взяв протоієрей Владислав Софійчук, представник УПЦ в Громадській раді при Міністерстві охорони здоровя України з питань співпраці з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.
З вітальним словом до представників Громадської ради та надією на подальшу плідну роботу звернувся Міністр охорони здоровя України Василь Князевич. Голова Громадської ради академік НАН і АМН України Юрій Кундієв подякував пану Міністру за постійну увагу й допомогу в роботі Громадської ради. На засіданні Громадської ради Головою Всеукраїнського Лікарського Товариства Олегом Мусієм був представлений Етичний кодекс лікаря, прийнятий на Всеукраїнському з’їзді лікарів. В цьому документі, зокрема, зазначається, що «Життя та здоров’я людини – головні, фундаментальні цінності. Діяльність лікаря спрямована на їх збереження від моменту зачаття… Лікар зобов’язаний перебувати поряд із вмираючим хворим до останньої миті його життя, забезпечувати відповідні його стану лікувальні заходи і нагляд, підтримуючи можливий рівень життя… Лікар має сприяти здійсненню права пацієнта на отримання духовної підтримки з боку представника відповідної конфесії…» Олег Степанович подякував представникам Громадської ради, які внесли свої слушні пропозиції до Етичного кодексу лікарів в період його підготовки.
orthodox.org.ua