Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.12.2009. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон звершив першу архієрейську літургію в новоствореній обителі

7 грудня, в день пам’яті святої Великомучениці Катерини архієпископ Вінницький і Могильов-Подільський Симеон звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському чоловічому монастирі села Галайківці Мурованокуриловецького району. Ця літургія стала першим архієрейським богослужінням у обителі після її затвердження на засіданні Священного Синоду УПЦ 24 листопада цього року.
Владика Симеон привітав монастирську братію і настоятеля ієромонаха Феодосія (Худика) з відкриттям обителі, де чернече життя тривало фактично вже багато років і лише тепер набуло офіційного монастирського статусу. Архієрей побажав настоятелю міцності в трудах, мудрості у керуванні братією, стійкості у монашеських подвигах і Божої допомоги в облаштуванні чернечого життя. «Нехай з Божого благословення, по молитвах Пресвятої Діви Богородиці та усіх святих, ця обитель стане яскравим маяком і тихою пристанню для тих, хто шукає порятунку душі» — сказав владика Симеон наприкінці свого вітального слова.
Разом з архіпастирем, отця Феодосія та братію вітали настоятель Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря архімандрит Антоній (Нетребін), настоятелька Свято-Троіцького Браілівського жіночого монастиря ігуменія Антонія (Стеценко), благочинний храмів Мурованокуриловецького району протоієрей Василій Балан, районне духовенство та священнослужителі з Вінниці.
Прес-служба Вінницької єпархії