Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.12.2009. КИЇВ. Предстоятель УПЦ привітав настоятеля Свято-Введенського монастиря столиці із 50-річчям

1 грудня, настоятель Свято-Введенського чоловічого монастиря столиці архімандрит Даміан (Давидов) відзначив своє 50-річчя.
В цей день за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Божествену літургію в обителі очолив архієпископ Львівський та Галицький Августин. Владиці Августину співслужили архієпископ Бориспільський Антоній, єпископи: Уманський і Світловодський Пантелеімон, Макарівський Іларій, Новокаховський і Генічеський Іоасаф, Переяслав-Хмельницький Олександр, Васильківський Пантелеімон, Городницький Олександр, а також духовенство Київської та інших єпархій нашої Церкви.
Після богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир відправив у храмі подячний молебень, після якого поздоровив отця Даміана з ювілеєм.
«Отець Даміан, сьогодні вам виповнюється 50 років. Цей вік зрілий, проте далекий від старості, тому ви служите весь час так, як робили це до сьогоднішнього дня — люблячи Бога, почитаючи Царицю Небесну та ублажаючи всіх святих угодників. Я сердечно вітаю вас та прикликаю Боже благословення і сподіваюсь, що ви будете і далі богомудро керувати обителлю на Славу Божу та спасіння всіх людей», — відзначив Блаженніший Владика.
За понесені труди на ниві церковній Архіпастир нагородив ювіляра орденом Святителя Димитрія (Туптала), митрополита Ростовського.
Також Первосвятиитель молитовно вклонився головній монастирській святині – чудотворному образу Пресвятої Богородиці «Призри на смирення».
orthodox.org.ua