Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.12.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В місті пройшли заходи із вшанування пам’яті жертв Голодомору

28 листопада, розпочалися скорботні заходи з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та загальнонаціональній акції ’’Засвіти свічку!’’. Заходи розпочалися із покладання траурних вінків, квітів, композицій із житніх та пшеничних колосків, встановлення лампад і свічок до пам’ятних знаків та місць захоронення жертв голодоморів на Військовому кладовищі, на кладовищах в селі Шаровечка та мікрорайоні Гречани. Перед учасниками жалобного заходу виступив голова облдержадміністрації Іван Гавчук.
Далі відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання, на цей час зупинився громадський та приватний транспорт і протягом однієї хвилини подавався звуковий сигнал.
Після відбулася скорботна хода зі свічками, лампадами, квітами, колоссям пшениці та жита вулицями Соборною й Проскурівською до пам’ятника «Ангел Скорботи» де, на вшанування пам’яті жертв Українського народу, відбулося покладання корзин, квітів, лампадок, горщиків із пшеницею і свічками, композицій з житніх та пшеничних колосків.
У цей день, відповідно до Указу Президента України, керівникам підприємств, організацій, установ рекомендовано було приспустити Державні Прапори України, обмежити проведення розважальних заходів, трансляції у засобах масової інформації розважальних передач.
На вікнах адміністративних приміщень та помешкань хмельничан оргкомітет рекомендував запалити й встановити свічки та лампади.