Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.11.2009. НІЖИН. В єпархії овячено храм на честь безсрібників Косьми і Даміана

14 листопада, у день пам’яті святих безсрібників Косми і Даміана Асійських, єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней освятив церкву на честь Вознесіння Господнього у селі Макіївка Носівського району Чернігівської області.
Під час Божественної літургії владика возвів у сан протоієрея настоятеля храма священика Володимира Гав’янця.
Звертаючись до присутніх зі словом, архіпастир наголосив на важливості храму Божого у житті людини та подякував, всім хто долучився до його спорудження, за величний храм Божий.
Після проповіді владика Іриней нагородив меценатів, які найбільше допомогли в будівництві церкви. Ювілейним орденом «450-річчя перенесення на Волинь Почаївської ікони Божої Матері» був відзначений Микола Степанович Фенюк, директор фермерського господарства «Вікторія». Медалями Преподобних Антонія і Феодосія Печерських- директор фірми ТОВ «КиївАгроНафтоТрейд» Ю.Непомнящий, а уродженець села Макіївки В.Коваль і К.Пристайко отримали з рук владики Благословенну грамоту Предстоятеля Української Православної Церкви .
Будівництво храму тривало 5 років. Місце для побудови нового храму було вибрано не випадково, раніше на цьому місці знаходилась дерев’яна п’ятикупольна церква, але її зруйнували за радянських часів. На відкриття церкви зібралися жителі Макіївки та прилеглих сіл.
Прес-служба єпархії