Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.11.2009. ВІННИЦЯ. У храмах єпархії пом’янули жертв автодорожних пригод

15 листопада у Всесвітній день пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод архієпископ Симеон після Божественної літургії звершив панахиду за загиблими у автомобільних аваріях. З благословення владики заупокійні служби проводились в усіх храмах обласного та районних центрів на території єпархії. У храмі святого Великомученика Димитрія Солунського при управлінні МВС України у області на службі були присутні керівники УМВС та ДАІ.
Цього ж дня місцеві телеканали транслювали звернення владики Симеона, у якому архієрей навів невтішну статистику, яка свідчить, що про те, що за останні 5 років через дорожньо-транспортні пригоди в Україні загинуло 39 127 людей і 312 361 було поранено. Владика закликав людей берегти найцінніший дар, який вони отримали від Бога, — життя і будучи водієм або пішоходом, дотримуватися головної заповіді, яка міститься у Євангелії – заповіді про любов один до одного. Архієрей відзначив, що людина, котра любить свого ближнього, не сяде за кермо у нетверезому стані, тому що розуміє, що цим наражає на небезпеку не лише своє життя, а й життя оточуючих. Вона не буде використовувати свій автотранспорт для демонстрації своєї переваги на дорозі і т.п.
Наприкінці свого звернення архієпископ Симеон ще раз закликав усіх бути відповідальними перед Богом за свої дії і разом з тим молитися про зменшення кількості автодорожніх пригод і трагедій.
Прес-служба Вінницької єпархії