Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.11.2009. ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Предстоятель УПЦ освятив новий іконостас старовинного храму

8 листопада, Блаженніший Митрополит Володимир відвідав місто Переяслав-Хмельницький, де в Свято-Троїцькому соборі міста звершив Божественну літургію.
Митрополиту Володимиру співслужили: єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, а також клірики цього та інших храмів міста.
Перед початком богослужіння Блаженніший Володимир освятив новий іконостас Свято-Троїцького храму.
На малому вході Блаженніший Владика за понесені труди на церковній ниві нагородив благочинного Переяслав-Хмельницького округу та настоятеля храму архімандрита Ніла (Семенця) правом носіння другого хреста з прикрасами.
По завершенні богослужіння Владика Володимир поздоровив із днем пам’яті великомученика Димитрія Солунського та побажав усім його молитовного заступництва.
Після Первосвятитель відзначив церковними орденами ряд благодійників,за допомогу у відродженні Свято-Троїцької церкви, котрій налічується більше 200 років і яку в 1845 році відвідав Тарас Шевченко.
На згадку про відвідини Переяслав-Хмельницього благочиння архімандрит Ніл подарував Митрополитові образ святих князів-страстотерпців Бориса та Гліба, які прославились саме на Переяслівській землі.
Відзначимо, що оновлення іконостасу стало одним із етапів відновлення старовинної церкви. Окрім цього за останній період коштом прихожан було здійснено внутрішні оздоблювальні роботи, а також відреконструйовано храмову дзвіницю. В найближчому майбутньому планується проведення зовнішніх оздоблювальних робіт Свято-Троїцького храму.