Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.11.2009. ЛУЦЬК. У Санкт-Петербурзі зібралися представники парафій всього світу, що носять ім’я святого праведного Іоанна Кронштадтського

180-річчю від дня народження і тезоіменитства та 100-річчю з дня блаженної кончини святого праведного отця Іоанна Кронштадтського було присвячене свято «Прииди и виждь», котре з благословення Святішого Патріарха Кирила з 31 жовтня по 2 листопада відбулося в Санкт-Петербурзі і Кронштадті.
З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта участь у заході взяв секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Бондарук зі своєю матушкою Надією. Отець Миколай – настоятель новозбудованого Свято-Хресто-Воздвиженського храму Луцька, престол нижньої частини якого присвячений святому праведному Іоанну Кронштадтському. Тому батюшка попав в число запрошених на свято.
Основними його організаторами стали парафії Іоаннівського монастиря в Санкт-Петербурзі і собору Володимирської ікони Божої Матері в Кронштадті. Велику допомогу у підготовці зустрічі, прийом і розміщення гостей зробила молодь — в цілому цим були зайняті 500 чоловік.
У місто на Неві прибули 350 представників храмів, приходів, шкіл та інших установ, що носять ім’я святого Іоанна Кронштадтського з 93 єпархій з усіх кінців Росії — від Астрахані до Камчатки, з країн ближнього зарубіжжя, а також з Австралії, США, Канади , Європи.
Після Божественної літургії, звершеної 1 листопада в Іоаннівському монастирі, участь в якій взяв і протоієрей Миколай Бондарук, урочистості продовжилися у колишньому Народному домі імператора Миколи II.
У привітанні Патріарха Кирила підкреслювалося, що ця зустріч — «хороша можливість для пастирів не тільки помолитися разом, але й спільно обговорити питання відродження та розвитку повнокровного життя у своїх громадах, обмінятися досвідом приходської роботи, надихнутися прикладом жертовного служіння дорогого батюшки ».
Завершилося свято 2 листопада в Кронштадті — місці 53-річного служіння батюшки. Ніколи ще його квартиру на розі Андріївської та Малої Посадських вулиць не відвідувало стільки гостей. Після молебню учасники урочистостей вирушили хресним ходом до храму-каплиці Тихвинської ікони Божої Матері.