Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.10.2009. ПОЛТАВА. Клірик єпархії прийняв участь у святкуванні 65-ї річниці визволення Україні від нацистських загарбників

З благословення архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа участь в урочистому покладанні квітів взяв настоятель Свято-Серафимівського храму протоієрей Михаїл Волощук.
Минули роки. Позаростали травою солдатські окопи. З кожним роком все менше і менше залишається серед живих учасників і свідків тієї найруйнівнішої в історії людства війни. На Полтавщині вона вирувала майже до кінця 1943 року, завдавши краю величезних втрат. За два роки окупації загарбники спалили 335 населених пунктів, майже 150 тисяч юнаків та дівчат примусово вивезено на роботу до Німеччини. Жертвами фашистського терору стали десятки тисяч мирних жителів. З міст і сіл області з самого початку війни пішло на фронт понад 76 тисяч наших земляків. На тимчасово окупованій території області діяло чимало партизанських загонів. За мужність і відвагу, проявлені в боях, тисячі полтавців нагороджені орденами і медалями, 205 – удостоєні звання Героя Радянського Союзу. 35 воїнам-полтавцям воно присвоєно посмертно.