Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.10.2009. ЛЬВІВ. Владика Августин провів зустріч із відомим виконавцем духовних пісень

20 жовтня, архієпископ Львівський і Галицький Августин прийняв відомого виконавця духовних пісень священика Сергія Кисельова з дружиною. Днем раніше у Російському культурному центрі імені Олександра Пушкіна при повному аншлагу відбувся концерт отця Сергія.
Отець Сергій – нечастий гість у Львові, місцем його постійного служіння є невеличкий храм Стрітення Господнього в одному з сіл недалеко від Києва. Гітарою він захопився, як і більшість з хлопців, у юнацтві, а до Православної віри прийшов в досить зрілому віці – в 25 років. До здобуття духовного сану встиг попрацювати в самих різних місцях, у тому числі і фельдшером психіатричної бригади «швидкої допомоги». У молодості владика Августин також працював фельдшером «швидкої», отже священнослужителям було про що поговорити.
Перший свій авторський альбом, а вірніше, магнітофонну касету зі своїми піснями під назвою «Краса істини і істина душі» отець Сергій записав за наполяганням друзів. Вони ж розмножили її і розповсюдили серед своїх знайомих. Звідусіль почали надходити доброзичливі відгуки. В результаті з’явився наступний компакт-диск «Щоб серце стало зрячим».
Як з’являються на світ незвичайно мелодійні і натхненні твори отця Сергія? За його словами, думка непокоїть душу, і пісня народжується в муках. Багаточисельним слухачам, що прийшли цього вечора в РКЦ, запам’яталися ліричні пісні отця Сергія Кисельова «Стояти на місці неможливо», «Кожна в полі квітка», «Про яблука», «У пошуках віри», «Ми народжені для перемог», «Очищення» і ін. Подібні концерти найвірніше було б назвати духовними зустрічами, на яких звучать римовані проповіді, такі необхідні всім нам у теперішній непростий час.