Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.10.2009. ВІННИЦЯ. Священики благословили військових медиків

22-23 жовтня на базі Вінницького Військово-медичного клінічного центру Збройних Сил України проводилась науково-практична конференція, присвячена ролі і місцю військово-медичної служби ЗС України у системі медичного забезпечення військових частин та підрозділів, які входять до складу об’єднаних Сил швидкого реагування. В роботі конференції та в заходах, які проходили у її рамках, взяли участь представники Вінницької єпархії та Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями.
Священнослужителі благословили початок практичних навчань по розгортанню мобільного госпіталю та відпрацюванню заходів по наданню медичної допомоги та медичній евакуації. В мобільному госпіталю було розгорнуто польову каплицю, в якій був відслужений молебень. Ключар Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Василій Рішко, котрий очолював делегацію духовенства, після закінчення молебню вручив керівникам навчань – начальнику Головного управління особового складу Генерального штабу ЗС України Генерал-лейтенанту Володимиру Артюху та начальнику Військово-медичної служби ЗС України генерал-майору Петру Мельнику, ікону Святителя Миколая. Отець Василь побажав військовим медикам допомоги Божої та покровительства святого угодника Божого Миколая у їхній нелегкій праці. І як зауважив священик, нехай Бог береже Україну, її народ і армію від всякого лиха, щоб не доводилось на практиці використовувати ті навички, які здобуваються під час таких навчань, а якщо і доведеться, то щоб військові медики проявили себе так само професійно і злагоджено, як це було продемонстровано на навчальному полігоні.
Отець Василій передав військовим медикам привітання від голови Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями архієпископа Львівського і Галицького Августина та від керуючого Вінницькою єпархією архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона. На знак Божого благословення священик вручив офіцерам і солдатам іконки Святого Рівноапостольного князя Володимира.
Прес-служба Вінницької єпархії.