Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.10.2009. КИЇВ. Блаженніший Володимир освятив храм на честь мучениці Раїси Олександрійської

26 жовтня, Предстоятель Української Православної Церкви звершив чин освячення новозбудованого храму в ім’я мучениці Раїси Олександрійської на території Дарницього кладовища. Його Блаженству співслужили: секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, благочинний храмів міста Києва протоієрей Віталій Косовський та духовенство Південно-Східного церковного округу.
По завершенні освячення Первосвятитель звернувся до богомольців зі словами настанови, у якому сказав:
«Нехай цей вечір нагадає нам, що милість Божу неможливо пояснити. Господь милує і спасає кожного грішника, хотів би тільки цього сам грішник. Нехай цей вечір буде вам в пам’яті про те, щоб ми хоч би інколи дякували Богу за те, що Він нас не покидає через наші гріхопадіння, а через Святі Таїнства спішить подати нам усе необхідне для нашого спасіння», — відзначив він.
Також Первосвятитель підніс молитви до Бога за усіх, хто спочиває на кладовищі, що поруч із храмом. Дерев’яний храм в ім’я святої мучениці Раїси був побудований на кошти мецената Юрія Довгаленка, чиї батьки поховані на Дарницькому кладовищі, і зокрема на присвятив пам’яті своєї матері. За труди на благо Святої Церкви Митрополит Володимир нагородив благодійника орденом преподобно Іллі Муромця І-ступеню.
Біля східної стіни храму знаходиться гармата, одна із тих, із чиєю допомогою у 1943 році було визволено Дарницю від німецько-фашистських загарбників, а поруч із північною – знаходяться могили солдатів радянської армії та війська польського, котрі приймали участь у визвольних боях.