Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.10.2009. ЛУЦЬК. Українське козацтво заклало до мурів храму пам’ятну капсулу

На минулому тижні представники Українського Реєстрового Козацтва на чолі з гетьманом УРК, головою Всеукраїнської партiї духовностi i патрiотизму, ректором Державного університету інформатики і штучного інтелекту, заслуженим дiячем науки i технiки України, член-кореспондентом НАН України, доктором технiчних наук, професором Анатолiєм Iвановичем Шевченком відвідали будівництво собору на честь Всіх святих землі Волинської . Гостей супроводжували керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Бондарук, настоятель собору протоієрей Володимир Яцишин та клірики храмів міста. Гості з благословення владики вложили в стіну собору історичну капсулу з іменами керуючого єпархією та представників влади і козацтва.
Владика Ніфонт подарував козакам писану ікону Пресвятої Богородиці і побажав, щоб вони завжди перебували під покровом Божої Матері.
Також митрополит від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України вручив Анатолію Івановичу орден святого Рівноапостольного Володимира другого ступеня.
Прес-служба єпархії