Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.10.2009. ЛУЦЬК. Клірик Берлінської єпархії відвідав Волинь

Нещодавно у Волинській єпархії перебував священнослужитель з Берлінсько-Германської єпархії РПЦ – протоієрей Георгій Антонюк. В свій час він був настоятелем Свято-Троїцького кафедрального собору до1992 року, коли його загарбницьк захопили сучасні богоборці, люди, котрі утворили церковний розкол – представники київського патріархату, котрий донині не визнаний жодною Помісною Православною Церквою. Батюшка був певний час і редактором єпархіальної газети «Дзвони Волині», котра сьогодні являється найбільш тиражною серед духовних газет Волині.
Нині отець Георгій несе послух благочинного східного округу Берлінсько-Германської єпархії.
З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта гість з Німеччини взяв участь у Божественній Літургії у Свято-Покровському кафедральному храмі міста. В цей день Божественну Літургію очолив клірик цього храму благочинний Луцької округи протоієрей Никанор Шимко. Окрім отця Георгія батюшці співслужили клірики храму: протоієрей Валентин Негода та протоієрей Валентин Марчук.
Після закінчення богослужіння отець Георгій подякував священикам та архіпастирю за теплий прийом та можливість звершити Літургію у цьому древньому і рідному для нього храмі міста.
Прес-служба єпархії