Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.10.2009. КИЇВ. 23 жовтня в художній галереї «НЕФ» відбудеться відкриття персональної виставки

23 жовтня о 17 годині в Художній галереї «НЕФ» Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбудеться відкриття персональної виставки художника-графіка Наталі Шемякіної.
Художник-графік Наталя Шемякіна—випускниця Київського художньо-промислового технікуму та архітектурного факультету Київського інженерно-будівельного університету. Інтерес до художнього розпису тканин у неї виник ще в художній школі, а за роки творчого пошуку та експериментів майстриня оволоділа новими технічними прийомами. Поступово батик із захоплення перетворився в основну улюблену справу.
У трьох виставкових залах буде представлено 30 творів у різноманітних техніках розпису тканини: холодний та гарячий батик, вільний розпис, кольорова графіка на тканині, змішана техніка. Розписи виконані на натуральних тканинах—льоні, бавовні, шовку, де буяє невичерпний світ кольорів та фантазій, а реальне і надприроднє вишукано та несподівано поєднані. Декоративно-ужиткова техніка батик підкреслює образність навколишнього світу, але не робить його невпізнанним. Завдяки багатій палітрі відтінків, красі лінійного малюнка, поєднанню живопису та графіки досягається візуальна неповторність та привабливість творів Наталі. У творчому доробку майстрині не тількі станкові роботи, а й роботи ужиткового призначення: хустки, краватки, світильники, одяг, ширми. Це вже десята, ювілейна виставка творів майстрині.

Акредитація для представників ЗМІ не потрібна.

Виставка працює з 23 жовтня 2009 року протягом двох тижнів без вихідних за адресою: м. Київ, вул. Івана Мазепи, 21, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, корпус 20 (Художня галерея «НЕФ»).

Контактний телефон 254 34 27