Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.10.2009. ХМЕЛЬНИЦКИЙ. Клірик єпархії прийняв участь у науково – практичній конференції

15 жовтня, в залі обласної федерації профспілок відбулася науково-практична конференція: «Волонтерський рух: сучасний стан. Проблеми та перспективи», співорганізаторами якої стали Хмельницька єпархія УПЦ, Гуманітарно-педагогічна академія, Хмельницький інститут МАУП.
Ведучою засідань вченого зібрання була декан ф-ту початкового навчання гуманітарно-педагогічної академії – Ящук І.
Закликавши Боже благословення на усіх присутніх від імені митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, першим виступив секретар єпархії протоієрей Олександр Дацюк з доповіддю — «Дружнє співчуття до долі нужденних – основа волонтерства і благодійності».
Далі мала слово ректор Гуманітарно-педагогічної академії, д.п.н. І.Шоробура, зазначивши, що кожна людина може в міру своїх сил вести волонтерську діяльність.
Продовжив роботу вченого зібрання М.Ганабо – директор проекту «Корпус волонтерів для сільських громад України», який проаналізував перспективи і реальні можливості розвитку села і волонтерської роботи у сільських громадах.
Після М.Ганабо виступила керуюча освітніми проектами міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» К.Тараненко, яка презентувала діяльність фонду, а також запросила присутніх до плідної співпраці та участі у Всеукраїнському конкурсі проектів «Добро починається з тебе».
Далі мав слово священик Андрій Стасишин, розповівши про роботу у будинку для тимчасового проживання молодих інвалідів «Родинний затишок» і пастирську опіку підопічних центру.
Робота завершилась секційними засіданнями та підбиття підсумків конференції.
Прес-служба Хмельницької єпархії