Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.10.2009. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. В єпархії створено новий сайт

В єпархії створений та діє завдяки кількох людей та пожертвам благодійників сайт « Православна Волинь». Сайт являється неофіційним, некомерційним проектом, ресурс котрого знайомить з історією та сьогоденням православної Волині. Адреса сайту – http://www.volyn-orthodox.org, робоча мова – українська, а редактором є протодиякон Віктор Мартиненко.
Сайт «Православна Волинь» створено для того, щоб зробити доступнішою інформацію про тисячолітню історію та сьогодення Православ’я на Волині.
Історичні матеріали допомагатимуть у вивченні історії рідного краю, написанні краєзнавчих робіт у школах та вишах.
На сайті можна знайти життєписи волинських святих та історічних діячів. Фотогаларея допоможе звершити віртуальну подорож волинськими святинями та стати учасником духовних урочистостей та подій.
Хоча сайт «Православна Волинь» ще знаходиться в стадії формування, на ньому вже розміщено багато інформації, раніше доступної одиницям. Це, насамперед, історичні довідки про храми, в більшості своїй зібрані священиками на основі парафіяльних архівів та розповідей старожилів. Триває робота по відцифровці та публікації монографій і праць, які стали бібліографічною рідкістю і доступні лише окремим дослідникам. Це – твори відомих дослідників Волині П. Н. Батюшкова, проф. О. Цинкаловського та багатьох інших. Книгу Олександра Цинкаловського «Княжий город Володимир» вже опубліковано.
Робота над сайтом та його наповненням триває, незабаром з’явиться можливість перегляду відео.