Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.09.2009. ВІННИЦЯ. В школах Хмільницького району буде запроваджено предмет «Християнська етика»

В Хмільницькому міському будинку культури відбулась нарада директорів шкіл району, на якій обговорювалися питання морального виховання молодого покоління і, зокрема запровадження у навчальних закладах предмету християнської етики. На зборах були присутні керівники району: голова райдержадміністрації Лановий Володимир Борисович, голова районної ради: Чмелюк Василь Арсеньович, міський голова Мельничук Володимир Іванович, а також гості з Вінниці: голова обласної асоціації православних педагогів Гресько Олександр Петрович, директор вінницької ЗОШ №31, заступник голови П’ятак Михайло Миколайович, директор ЗОШ села Сосонка Вінницького району та методист обласного інституту післядипломної освіти вчителів Мацієнко Ірина Миколаївна. Єпархію представляли секретар протодиякон Владислав Демченко та керівник єпархіального відділу релігійної освіти і катихізації ієрей Георгій Холодюк.
На початку наради був зачитаний вітальний лист від архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, в якому зазначалося, що хоча за Конституцією Церква відокремлена від держави, але і Церкву, і державу складають одні й ті самі люди, які називаються народом України. Тому усі – представники держави, Церкви і освіти у рівній мірі відповідальні перед майбутніми поколіннями за той шлях, який ми для них оберемо. Владика Симеон у своєму листі особливо відзначив, що ми живемо в унікальний час і нам довірена унікальна місія першими зробити кроки у напрямку побудови високоморального і духовного суспільства.
Після привітання від владики, яке зачитав секретар єпархіального управління, виступили керівники асоціації православних педагогів, які поділилися досвідом запровадження предмету «духовна етика» у своїх школах. Ієрей Георгій Холодюк, котрий окрім того, що є головою єпархіального відділу освіти, також працює викладачем у Вінницькому державному педагогічному університеті, представив посібники «Джерело вічності» та «Благовіст», якими будуть забезпечені школи, де викладатиметься духовна етика.
Представник інституту післядипломної освіти представила підручники і посібники, затверджені Міністерством освіти України та ознайомила педагогів з нормативними актами, які регулюють процес запровадження духовної етики у світських навчальних закладах.
Після кожного виступаючого говорили місцеві педагоги, які задавали запитання та ділилися своїми думками з приводу викладання духовних основ та морального виховання дітей. Чудовим власним досвідом поділилася з присутніми вчителька Уланівської ЗОШ, де протягом декількох років вже викладається духовна етика.
Прес-служба Вінницької єпархії