Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.09.2009. ЛУЦЬК. У Волинській семінарії відновлено місіонерський відділ

Ще в 2000 році студентами ВДС (нині всі вони уже священнослужителі), за благословенням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта був заснований місіонерський відділ семінарії. Юнаки та священнослужителі-студенти на чолі з помічником інспектора архідияконом Аліпієм (Сапігою) (нині уже ігумен) звершували місіонерські справи по школах та інших навчальних закладах, їздили по парафіях, де проповідували Слово Боже. Фактично всі учасники місіонерського гуртка сьогодні являються активними місіонерами-священнослужителями, хто у місті, хто в семінарії, а хто і на сільських парафіях.
В цьому навчальному році один з учасників першого місіонерського гуртка, нині проректор ВДС, викладач місіології протоієрей Сергій Ющик за благословенням владики-ректора відновив діяльність місіонерського відділу.
Планується, що активну участь в місіонерській праці братимуть студенти ВДС , завдання яких є абсолютно необмеженими, адже в місію Церкви Христової входить велика кількість обов’язків.
Слід зауважити, що першим кроком місіонерів буде відвідання Луцького будинку для людей похилого віку.
Створено також місіонерський хор, який буде супроводжувати молодих проповідників, як заплановано, не тільки в соціальних організаціях, але й на приходах Волинської єпархії.
Прес-служба Волинської єпархії