Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.09.2009. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт в прямому ефірі відповів на запитання радіослухачів

В липні місяці, за благословенням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта на місцевому радіо «Луцьк» з’явилася нова духовна радіопередача «Духовні орієнтири». Співавтори медіа проекту протоієрей Валентин Марчук та редактор радіо «Луцьк» Юрій Кльоц. Передача звучить на хвилях 107.3 ФМ та 68.48 МгЦ і виходила в ефір кожного другого четверга, о 20.30. Священик та ведучий в прямому ефірі відповідали на запитання радіослухачів. Основний контингент слухачів – молодь, на яких і спрямовані відповіді священнослужителя. Слід зауважити, що за цей короткий час у програми з’явилась чимала аудиторія, про що свідчить кількість дзвінків під час прямого ефіру. Уже з жовтня в зв’язку з необхідністю передача буде виходити систематично щочетверга.
25 вересня, першу участь в прямому ефірі цієї передачі прийняв митрополит Ніфонт. Поява в прямому ефірі митрополита викликала вибух активності радіослухачів. Редактор програми підготував багато запитань, однак активність радіослухачів буквально з перших хвилин ефіру показала, що інтерес віруючих до архієрея дуже великий. Багато радіослухачів додзвонилися в студію, щоб особисто поставити запитання владиці Ніфонту. Запитували про поняття «розвінчування», цікавилися, чому не можна вінчати у суботу та задавали велику кількість інших питань. Зазвичай молоді люди просять передати в ефірі привіти та поставити пісню. А митрополиту були адресовані життєві запитання, які показують, як прагнуть люди простого та доступного духовного спілкування.
Владика запевнив радіослухачів, що по мірі своїх можливостей він буде старатися щочетверга брати участь в прямому ефірі.
Слід зауважити, що нещодавно за благословенням керуючого єпархією у Волинському телевізійному просторі з’явилася ще одна православна телепередача — «Благодатна купель», яка виходить на телеканалі «Аверс». Донині лише на волинському телебаченні виходив тележурнал «Дзвони Волині», котрий за шість років свого існування зібрав чимале коло глядачів. Також на Волинському радіо започатковано духовну передачу «Православне слово».
Прес-служба єпархії