Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.09.2009. КРИВИЙ РІГ. Архієпископ Єфрем освятив поклінні Хрести і дзвони cільського храму

На запрошення настоятеля храму святих первоверховних апостолів Петра і Павла, ієрея Георгія Гецько, архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив освячення поклінних Хрестів та освятив дзвони для храму.
Чин освячення поклінних Хрестів, владика Єфрем звершив на в’їзді в село Зелене Поле Криворізького району.
Це священнодійство стало можливим завдякуючи жертовним трудам голови Криворізької районної Ради Мельника Володимира.
В цей святковий день жителі села урочисто відмічали 136 річницю з дня заснування села, а також століття заснування храму.
На урочистості прибули:
- голова Криворізької державної районної адміністрації, Фастовець О.;
- голова Криворізької районної Ради, Мельник В.;
- голова Зеленопільської селищної, Ради Костиріва Л.;
- гість з Німеччини, Вібе В. — благодійник храму.
Після освячення поклінних Хрестів багаточисленна хресна хода направилась до храму-юбіляра, де владика Єфрем разом з настоятелями православних храм в Криворізького району на чолі з благочинним Криворізького районного округа протоієреєм Борисом Бабешко відслужив подячний молебен і освятив нові дзвони.
В подячному слові владика наголосив про значення Хреста в житті християнина, привітав керівник в району, жител в та гостей села з ювілеєм храму та села, подякував настоятелю за сумлінну пастирську працю.
За благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем вручив благословенну грамоту Священного Синоду та орден УПЦ “1020 рок в Хрещення Київської Русі” голові Криворізької районної Ради Мельнику В.
У вцідповідь голова райадміністрації Фастовець О., голова райради Мельник В. подякували архіпастирю за духовну підтримку сільського Криворіжжя, виховання молодих пастирів — настоятелів храмів Криворізького району, вручили владиці Грамоту Криворізької районної державної адміністрація.