Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.09.2009. КИЇВ. Блаженніший Володимир доповіддю розпочав роботу Дев’ятих Міжнародних Успенських Читань

В Києво-Печерській Лаврі, за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнышого Володимира, Митрополита Київського і всієї України розпочали роботу Дев’яті Міжнародні Успенські Читання.
Розпочав роботу форум в актовому залі Київської Духовної Академії із привітання Блаженнійшого Митрополита Володимира доповіддю «Пам’ять про новий Єрусалим: київська традиція».
Організаторами цьогорічних читань виступили: Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, Київська духовна академія і семінарія, Національний заповідник «Софія Київська», Інститут філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України, Інститут релігійних наук св. Фоми Аквінського, Національний університет «Києво-Могилянська Академія», Центр св. Климента «Спілкування та діалог культур», Науково-видавниче об’єднання «Дух і літера».

На першому пленарному засіданні з доповідями та вітаннями до учасників Читань звернулися Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Іван Юркович (Богословські роздуми про надію), ректор Київської Духовної Академії архієпископ Бориспільський Антоній, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Київська ідея: історія і сучасність) та протоієрей Миколай Макар (Біблійне вчення про надію).
В понеділок 28 вересня Читання працюватимуть в Інституті філософії (вул. Трьохсвятительська, 4, к. 318), у вівторок 29 вересня – в Софії Київській (Криштальна зала), в середу 30 вересня – в Києво-Могилянській академії (корпус 1, ауд. 301).