Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.09.2009. ЛУЦЬК. Освячено новий храм на Поліссі

19 вересня, було освячено новий храм на честь святих праведних Богоотців Іоакима і Анни у селі Мостище Камінь-Каширського району. Чин освячення звершив керуючий єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
Митрополита біля церкви зустріли діти недільної школи, котрі у віршованій формі привітали гостя. Владиці Ніфонту співслужили благочинний Камінь-Каширської округи митрофорний протоієрей Стефан Михалюк, клірик Свято-Покровського храму Луцька, старший помічник інспектора ВДС ігумен Аліпій (Сапіга), виконуючий обов’язки настоятель храму протоієрей Василій Зинюк, духовенство району та гості з інших благочинь єпархії. Богослужіння співав хор студентів ВДС під керуванням студента четвертого класу Євгенія Срібного.
Під час Божественної Літургії владика рукоположив у сан священика студента четвертого курсу ВДС диякона Юрія Кузьмича. Під час хресного ходу митрополит окропив присутніх святою водою.Після освячення митрополит Ніфонт звернувся до віруючих з повчальним словом, в якому пояснив зміст чину освячення храму, наголосивши, що громада обручається з храмом і саме тому під час освячення звучать піснеспіви, які зустрічаються також в Таїнстві Вінчання.
За вірну службу Церкві Христовій та труди, понесені при будівництві храмі, владика вручив благодійникам храму благословенні грамоти.
На молитовну згадку для храму митрополит Ніфонт подарував Святий Хрест, привезений ним зі Святої Землі.
Також в цей день митрополит представив для громади нового настоятеля парафії студента четвертого курсу ВДС священика Володимира Коверчука.
Прес-служба Волинської єпархії