Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.09.2009. ШЕПЕТІВКА. На передодні свята владика Володимир освятив новозбудований сільський храм

20 вересня, єпископ Шепетівський і Славутський Володимир освятив храм на честь Архістратига Божого Михаїла в с.Жилинці Шепетівського р-ну.
Владиці співслужили: благочинний Шепетівського округу прот.Іван Пилипчук; настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору прот.Михайло Мацола; настоятель храму свящ.Володимир Хлань та інше духовенство єпархії.
Після Божественної літургії були нагороджені грамотами Шепетівської єпархії благодійники, які допомагали у будівництві: директор Держлісгоспу Сасюк В.М.; Грищук В.С.; Безруков В.О..
У вітальному слові єпископ Володимир зазначив, що від сьогодні кожен мешканець села має можливість прямого спілкування з Богом через молитву і святі таїнства!
Історична довідка:
В 2002 році прот.Михайло Мацола (благочинний Шепетівського округу до 2008 року), опікувався селищем Жилинці Шепетівського р-ну, освятив місце під будівництво храму та заклав перший камінь.
Активну участь у будівництві храму брали Савчук Марія Іванівна, Лавренюк Марія Романівна, Таліманчук Марія Іванівна, а також допомагали усі жителі села, не зважаючи на свої релігійні погляди (католики, мусульмани).
З грудня 2006 року настоятелем храму призначено свящ.Володимира Хлань.
Остаточні роботи по оздобленню храму були завершені в серпні 2009 року.