Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.09.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Владика Антоній здійснив освячення нового іконостасу

21 вересня, для прихожан Свято-Різдво-Богородичного храму міста велике свято. Вони відзначають престольне свято свого храму. Розділити престольне свято прибув митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, який у сослужінні духовенства очолив урочисту Божественну Літургію. Великою радістю прихожан храму стало придбання нового позолоченого іконостасу, який митрополит Антоній освятив перед початком Літургії. Новий іконостас придбали на пожертвування меценатів, керівництва міста, прихожан храму.
На богослужінні також був присутній і міський голова Сергій Мельник, який раз із прочанами в цей день молився в храмі.
По завершенні Літургії був звершений традиційний Хресний Хід навколо храму, під час якого віруючі були окроплені святою водою.
В зверненні до пастви, архіпастир привітав всіх присутніх зі святом, розповівши про визначну подію в історії Церкви, яка в майбутньому вплинула на спасіння людей від влади зла та гріха. Подалі митрополит наголосив на вирішальному значенні особистого подвигу Діви Марії в житті кожного християнина. По закінченні владика Антоній подякував всім, хто приклав зусилля на придбання нового іконостасу, який буде милувати кожного, хто переступить поріг Божого дому.
Прес-служба єпархії