Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.09.2009. КИЇВ. Завершилось перебування Почаївської ікони Божої Матері у столиці України

Чудотворна Почаївська ікона Божої Матері перебувала в Києві з 13 по 21 вересня.
Ця подія відбулася в рамках святкування 450-річчя перенесення чудотворної Почаївської ікони Божої Матері з Греції на Волинь.
13 вересня, на центральному залізничному вокзалі її зустріли духовенство та віруючі, після чого хресною ходою святиня була перенесена до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Біля Святих воріт Лаври святий образ зустрів Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир і відслужив перед ним молебень на площі біля Свято-Успенського собору.
З 14 по 21 вересня включно Волинська святиня перебувала в храмі Всіх святих, на місці будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального собору Української Православної Церкви (Київ, Залізничне шосе, 3).
В перший день перебування ікони богослужіння в дерев’яному храмі очолив благочинний Північно-Східного округу Києва протоієрей Димитрій Григорак.
15 вересня, перед чудотворним образом Божественну літургію та подячний молебень відправив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир.
21 вересня, в останній день перебування ікони у столиці України Божественну літургію звершив єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії.
Цього дня ввечері святиня вирушила в Канаду, де перебуватиме до 12 жовтня. де за час перебування в країні ікона відвідає наступні міста: Торонто, Монреаль, Оттаву, Ванкувер, Калгарі, Едмонтон, Ріджайн.
За час перебування чудотворного образу в храмі Всіх святих, до неї молитовно вклонились близько 100000 вірян.