Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.09.2009. ВІННИЦЯ. У обласному центрі проходило свято сім’ї та здоров’я

19 вересня, за благословенням архієпископа Вінницького і Могильов-Подільського Симеона відбулося свято сім’ї і здоров’я. Свято проходило на стадіоні Центрального міського парку культури і відпочинку імені Горького, ініціаторами проведення котрого виступила єпархія та комітет по фізичній культурі міської ради.
Як зазначив секретар єпархіального управління протодиякон Демченко, головною метою свята було створення можливості для православних вінничан спільного проведення вільного часу та популяризація здорового способу життя. «Священики повчають свою паству про те, що курити, вживати алкоголь, займатися іншими неподобствами не можна – сказав о. Владислав, — а сьогодні вони про це не лише говорили, а й свідчили на власному прикладі.
В рамках свята був проведений конкурс «Веселі старти», у якому взяли участь сімейні команди з п’яти найбільших храмів міста – Іоанно-Богословського, Блаженної Ксенії, Святителя Луки Кримського, Стрітенського та Хрестовоздвиженського. Команда останнього завоювала головний приз – телевізор. Інші команди також отримали гарні подарунки: DVD-плеєр. годинник, обігрівачі повітря. Головою конкурсного журі був архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон.
Владика Симеон та інші глядачі цього дня стали свідками ще одного спортивного змагання – футбольного матчу між командами вінницького духовенства та чиновників з обласної адміністрації і міської ради. Останню очолював перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій, команду священиків – ключар Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Василій Рішко. І хоча рахунок гри був 6:2 на користь представників влади (що об’єктивнно свідчило при їхній кращий рівень фізичної підготовки та спортивний досвід), але і глядачі, і самі учасники матчу були ним задоволені. А глядачів,котрі активно підтримували футболістів, порадував коментатор матчу ігумен Донат (Синиця), який підбадьорював його учасників, а іноді з легким гумором коментував їхні дії на полі.
Після закінчення матчу команди обмінялися подарунками. Священики отримали медалі і грамоти міського спорткомітету, а представникам влади архієпископ Симеон вручив подяки та духовні книги. Заступник голови держадміністрації Валерій Коровій отримав від владики ікону Архістратига Божого Михаїла, пам’ять якого Церква вшановувала в цей день і який став покровителем свята, яке пройшло під сонячним чистим небом у теплій, дружній і веселій обстановці.
На завершення свята представниці парафій порадували гостей смачними пиріжками та солодощами, приготованими власними руками, а малеча, яка прийшла на свято зі своїми батьками, змогла вволю набігатися з м’ячем по великому ігровому полю стадіону Центрального парку.
Прес-служба Вінницької єпархії