Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.09.2009. ПОЛТАВА. Владика Филип здійснив освячення дзвіниці Спаського храму

В день Різдва Пресвятої Богородиці, напередодні дня міста відбулось урочисте освячення новозбудованої дзвіниці Спаської храму.
Освячення звершив архієпископ Полтавський і Миргородський Филип у співслужінні старшого духовенства міста та в присутності міського голови Андрія Матковського.
Після молебню до присутніх звернувся архієпископ Филип. Після слів владики мешканців міста привітав міський голова.
«Декілька років тому, розпочинаючи ретельну підготовку до відзначення 300-ліття Полтавської битви, ми детально вивчали історію Полтави, переглядали старовинні фотографії і на світлинах 1909 року однією з прикрас нашого міста була чудова дзвіниця біль Спаської церкви. Тож тепер, через 100 років, ми є свідками її нового відродження до життя», – сказав міський голови Андрій Матковський.
Після виступів відбулось урочисте розрізання червоної стрічки та окроплення святою водою дзвіниці.
З нагоди освячення дзвіниці владика Филип вручив орден Української Православної Церкви 1020 — річчя Хрещення Київської Русі голові правління акціонерного банку «Полтава-банк» Олександру Некрасову, який зробив великий внесок у реалізацію духовної справи.
На фасаді дзвіниці була встановлена меморіальна дошка, яка нагадуватиме нащадкам про час її відкриття та людей які цьому сприяли.
Прес-служба єпархії