Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.09.2009. ЛУЦЬК. Семінаристи стали хресними батьками вихованців будинку дитини

18 вересня, за благословенням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, клірик храму святої рівноапостольної Марії Магдалини міста, протоієрей Олександр Богданов звершив Таїнство Хрещення в Будинку дитини «Малятко».
Під час Хрещення священику допомагали вихованці Волинської духовної семінарії, які не лише співали і читали богослужбові тексти, а й були хресними батьками для новохрещених маленьких християн. Вік новохрещених малят – від 1 до 3-х років. Після хрещення кожному з них отець Олександр подарував іконку.
Такі хрещення священики єпархії звершують в Будинку дитини «Малятко» кілька разів на рік. Звершенню Таїнства передує копітка праця, особливо це стосується малят, які приходять до луцького дитячого будинку з районів. Перед Хрещенням священик телефонує до місця їхнього народження та прописки і дізнається, чи не були вони вже охрещені.
Окрім допомоги матеріальної: предметами особистої гігієни, медикаментами, продуктами та одягом, священики з владикою Ніфонтом надають й духовну допомогу.
За свідченням однієї з виховательок, дива стаються з новохрещеними малятами буквально на очах. Як правило вже за кілька днів чимало з них усиновлюють, а багатьом діткам, яких до Хрещення вважали ВІЛ-інфікованими, після нових аналізів діагноз знімають.
Прес-служба Волинської єпархії