Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.09.2009. ПОЛТАВА. Владика Филип привітав з професійним святом співробітників Міністерства надзвичайних ситуацій

17 вересня у Головному управлінні Міністерства з надзвичайних ситуацій області зібралися рятувальники, щоб урочисто відзначити своє професійне свято.
В минулому році 12 вересня, на передодні свята, Президент України підписав Указ про встановлення свята Дня рятівника. Цей день обраний не випадково, адже саме 17 вересня вшановується ікона Божої Матері «Неопалима Купина», перед якою моляться про збереження майна від вогню. Саме «Неопалиму Купину» всі працівники пожежно-рятувальної служби вважають також і своєю охоронницею та покровителькою.
Під час проведення урочистих заходів полтавські рятувальники отримали привітання від Полтавської обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, Головного управління МВС України в Полтавській області, а також від Управління з питань виконання покарань Полтавської області.
Кращих працівників пожежно-рятувальної служби Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та Головне управління МНС Полтавської області нагородило почесними грамотами, відзнаками та присвоєнням спеціальних звань.
За благословенням архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, настоятель Свято-Серафимівського храму Полтави протоієрей Михаїл Волощук поздоровив працівників мужньої професії із їх професійним святом. В поздоровленні отець Михаїл наголосив на тому, що рятувати життя інших ризикуючи власним, є однією з найбільших християнських чеснот, адже «немає більшої любові, ніж коли хтось покладе душу свою за друзів своїх». Отець Михаїл побажав працівникам рятівної служби та їхнім родинам рясних Божих благословінь.
Прес-служба єпархії