Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.09.2009. ПОЛТАВА. Відкрився музей зв’язку

На базі колишнього військового інституту зв’язку відкрили другий після Севастопольського в Україні музей зв’язку. Урочисте відкриття музею з нагоди Дня військ цього роду відбулося у військовій частині А3990.
Сюди зібрали близько 200 вітчизняних і закордонних зразків техніки і обладнання починаючи з 1920-х років. Зокрема, в музеї представлені зразки озброєння профільних частин від післявоєнних років до початку 90-х років (телефонні апарати, комутаційне устаткування, засоби каналостворення).
Серед експонатів є раритети, а родзинкою музею вважають обладнаний командний пункт полку часів Другої світової війни.
З відкриттям музею його ініціаторів привітав начальник зв`язку Збройних сил України генерал-майор Михайло МАЛЯРЧУК. З благословення Високопреосвященнішого архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа участь у відкритті музею взяв настоятель Всіхсвятського храму Полтави священик Кирил Яцухно. Після виступів офіційних осіб священик привітав офіцерський склад і студентів начального закладу з визнаною подією, після чого окропив приміщення музею свяченою водою.
За даними прес-служби, за смисловим навантаженням і розмірам полтавський музей — єдиний у військах зв`язку України. Окрім пізнавальної, музей також виконуватиме функцію патріотичного виховання молоді. Його постійними відвідувачами стануть військовослужбовці строкової служби, школярі і студенти місцевих навчальних закладів.
Експозиція музею поповнюватиметься і надалі, крім того, музей мають намір включити у загальноміські туристичні маршрути.
Прес-служба єпархії