Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.09.2009. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон відзначив день свого небесного покровителя урочистим богослужінням

14 вересня, в день пам’яті Преподобного Симеона Стовпника, єпархія вітала з Днем Тезоіменитства свого архієрея – архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона.
На святкування в Спасо-Преображенський кафедральний собор прибуло духовенство, монахи і віруючі з Вінницької, Володимир-Волинської, Хмельницької та інших єпархій України, Росії і Молдови.
Урочисте богослужіння очолив митрополит Хмельницький і Староконстянтинівський Антоній.Владиці Антонію співслужили архієреї: архієпископи – Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Білогородський Миколай, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Криворозький і Нікопольський Єфрем, Вишгородський Павел, Білоцерківський і Богуславський Митрофан; єпископи – Уманський і Звенігородський Пантелеімон, Балтійський Серафим, Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Яготинський Серафим, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон.
Від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира іменинника привітав вікарій Київської Митрополії, Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел.
Також архієпископа Симеона привітали керівники області і міста, котрі подарували владиці архієрейську митру. Вітали владику й керівники ряду міст та районів області, представники силових структур, народні депутати, бізнесмени та тисячі мирян, яких цього святкового дня не зміг умістити кафедральний собор. Віруючі дякували архієрею за його молитви, любляче пастирське серце, натхненне слово, за енергійність і самовідданість у служінні Богу і людям та наполегливість у праці. «Мноная літа, іменинник, многая літа, наш архіпастир!»
Прес-служба Вінницької єпархії