Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.09.2009. ЛУЦЬК. Презентація репринтного видання книги Миколи Теодоровича

У Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація репринтного видання книги Миколи Теодоровича «Волинь в описі міст, містечок і селищ в церковно-історичному, географічному, етнографічному, археологічному й інших відношеннях. Історико-статистичний опис церков і приходів Волинської єпархії. Том V. Ковельський повіт».
Автори ідеї та упорядники — Геннадій Гулько, Володимир Марчук, Ігор Пасюк. Книга вийшла в серії «Старожитності Волині».
Сучасне видання було здійснене через 105 років після виходу книги в світ за сприяння митрополита Луцького і Волинського Ніфонта, єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима, народного депутата України п’ятого скликання Анатолія Горбатюка.
На роботи Миколи Теодоровича, історика церкви, педагога, часто посилаються сучасні дослідники. Він викладав у Волинській духовній семінарії в місті Кременці, активно співпрацював з Волинським історико-статистичним комітетом. Під час експедиції відвідав найвіддаленіші куточки нашого краю. Результатом наукової праці дослідника стали п’ять томів «Историко-статистического описания церквей и приходов Волынской епархии». Перевиданий п’ятий том стосується населених пунктів сучасної Волині.
На презентації були присутні митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, почесний ректор ВДС протоієрей Петро Влодек, проректор ВДС протоієрей Сергій Ющик та хор студентів ВДС зі свої регентом протоієреєм Петром Муляром.
Пресс-служба єпархії