Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.09.2009. ВННИЦЯ. Позбавлено священного сану заштатного клірика єпархії

9 вересня Священний Синод УПЦ під головуванням Блаженнішого Митрополитав Київського і всієї України Володимира ухвалив рішення про позбавлення священного сану колишнього клірика Вінницької єпархії протоієрея Олега Бабака.
Підставою для такого рішення стали дії о. Олегаа, котрий, прикриваючись саном священика, виступав у ролі народного цілителя. використовував методи, що суперечать вченню Церкви, керуючись виключно корисливими мотивами. Про це йдеться у Рапорті архієпископа Симеона, на підставі якого Синодом було прийняте відповідне рішення.
Побачивши, що його діяльність, яка приносить йому гарний прибуток, не має підтримки Церкви, о. Олег Бабак вирішив покинути Її лоно та перейшов до розкольницького Київського патріархату, як сам він цинічно заявляв: «Змінив одну контору на іншу». Перехід до розкольників також послужив приводом для прийняття рішення Синоду.
І після того, як «На підставі поданого Рапорту, Правил Святих Апостолів 31, 39, 55; 14 правила Двукратного Собору, за ухилення в розкол» протоієрей Олег Бабак був позбавлений священного сану, Вінницьке єпархіальне управління повідомляє, що віднині, згідно Церковних канонів, він не має права звершувати богослужінь, носити духовну одежу, давати священицьке благословення.
Оскільки псевдоцілительська практика колишнього священика поширюється не лише у м. Шаргороді, де він проживає, а й у інших районах та містах,зокрема Хмільницькому та Жмеринському, Православна Церква попереджає своїх вірних чад, що колишній о. Олег, а нині Олег Петрович Бабак не є священиком, а звичайним «знахарем» і його т.з. вичитки і молебні не мають благословення Церкви.
Віруючі люди, які знали і любили Олега Бабака як свого пастиря і не боялися довіряти йому самого дорогого – своєї душі, а нині з сумом споглядають його духовне падіння, закликають його покаятися і примиритися з Церквою Христовою, бо багатство і слава не з’єднають з Богом, бо кому Церква не Мати, тому й Бог не Отець…
Прес-служба Вінницької єпархії