Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.09.2009. КИЇВ. До столиці України прибула Почаївська ікона Божої Матері

13 вересня було привезено чудотворну Почаївську ікону Божої Матері.
На центральному залізничному вокзалі її зустріли духовенство та віруючі, після чого хресною ходою святиня була перенесена до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Біля Святих воріт Лаври святий образ зустрів Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир.
Далі ікона була перенесена на площу перед Свято-Успенським собором, де перед нею Архіпастир відслужив молебень.
Його Блаженству співслужили архієпископи: Білогородський Миколай, Овруцький і Коростенський Віссаріон, Вишгородський Павел, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Бориспільський Антоній, єпископи: Макарівський Іларій, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький Олександр, Васильківський Пантелеімон, а також сонм столичного духовенства.
Звертаючись до присутніх зі словами настанови, Первосвятитель сказав:
«Сьогодні Сама Цариця неба і землі прибула у Київ, щоб разом із нами прославити Її Сина і помолитись один за одного. В лиці Божої Матері нам дана така Особистість, перед якою проливаються ріки сльоз людського горя, якого немало в цьому світі. У нас є Матір Божа, у нас є її чудотворна сила, котру Їй дав Господь. Сьогодні той випадок, коли Сама Пречиста прийшла до нас, щоб вислухати нас та помолитись разом із нами».
Наприкінці проповіді, Блаженніший Владика висловив сподівання, що перебування Почаївської ікони Божої Матері у різних куточках України, допоможе подолати церковний розкол та згуртувати український народ.