Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.09.2009. ЛУЦЬК. Ювілей відкриття храму

5 вересня, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт на запрошення настоятеля храму на честь Різдва Христового села Видричі Камінь-Каширського благочиння священика Ігоря Василіва очолив торжества з нагоди п’ятиріччя відкриття та освячення храму. Ювілей храму для села став справжньою незабутньою подією. У цей день святиня не могла вмістити усіх віруючих, які прибули розділити радість торжества.
За Божественною Літургією митрополиту співслужили священнослужителі благочиння. Співав богослужіння місцевий хор.
Після молебну архіпастир окропив усіх святою водою. Вітаючи настоятеля з ювілеєм митрополит побажав доброго та благодатного настрою для подальшого служіння. «Життя кожного православного християнина пов’язане з церквою. І сьогодні до неї йдуть люди, щоб з Божим благословенням розпочати нове життя, йдуть охрестити дитину, провести в останню путь рідного. Храм назавжди залишиться тією святинею, яка єднає далеке минуле, благословенне теперішнє й невідоме майбутнє. Нехай Господь завжди буде з вами», — сказав у вітальному слові правлячий архієрей.
На згадку про святкування архіпастир подарував парафії Віфлеємську зірку, привезену з Єрусалима, кожному присутньому на святі — іконки, а благодійникам за труди вручив церковні нагороди.
Прес-служба Волинської єпархії