Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.09.2009. ТЕРНОПІЛЬ. Філаретівські безчинства в дії — знову піратським методом захвачують храм

В селі Мусорці зареєстрована і діє релігійна громада Свято-Покровського храму Української Православної Церкви.
На пожертвуння парафіян громада збудувала храм і 6 вересня повинен звершитися чин його освячення.
2 вересня, голова Мусійської сільської ради Гарматюк Іван, прихильник Киїського патріархату прибув до керуючого Тернопільською єпархією, архієпископа Тернопільського і Кременецького Сергія.
Керуючому єпархією сільський голова висунув попередження, щоб той лишив забаву на освячення новозбудованого храму. А якщо владика і рішиться на поїздку, то прихильники КП перекриють всі під΄їзди до села. Голова наголосив, що освячення храму повинен здійснити їхній розкольницький «архієпископ УПЦ КП Іов», котрий до цієї події немає ніякого відношення.
3 вересня, до села приїзджає Роман Сливка, син священника КП Романа Сливки. Біля Свято-Покровського храму він зібрав парфіян і заявив, що селянам с. Мусоровці не потрібна Руська Церква. Необхідно зрізіти замки і поставити свої, а старосу зв΄язати та забрати ключі від храму.
Таким діями в селі священник КП вкрай напружив ситуацію і, що буде далі невідомо, тому що досіду в філаретівських безбожників досталь.
Парафіяни Свято-Покровської Церкви звернулися із звявою в обласну прокуратуру і до голови Тернопільської обласної держадміністрації. Але поки ніких зворушень із боку влади непомічено.
Громада Свято-Покровського храму просить звернути увагу і допомогти у вірішенні питання, щодо незаконного захвату храму Київським патіархатом.